Tuesday, May 31, 2011

KEBAHAGIAAN YG DATANG 1 HARI NANTI

sayang, hidup ini seperti air dan batu karang.. kita jangan ikut arus air yang bawa kita entah kemana.. tetapi kita harus jadi seperti batu karang yang tetap teguh dan kuat, walaupun diterpa arus yang paling dahsyat!!

sayang, jika suatu hari nanti ada yang menyakiti kamu, lihatlah sama ada itu disengajakan atau tidak, kerana bukan semua yang menyakiti kamu itu merupakan serangan buatmu.. dan kamu harus sabar dan tabah..

 sayang, hubungan kita sememangnya mahal, kredit tinggi, kos bercinta yang melambung,.. namun kerana sayang.. aku tak kira.. asalkan kamu bahagia..

sayang, aku mampu brjam-jam menatap gambarmu, akan ku lakukan sehingga rasa sayangmu buat aku, tidak berubah..

sayang, percayalah kekuatan hubungan kita tak mungkin lumpuh walau ada jarak dan pertengkaran yang memisahkan kita sekiranya rasa kasih dan sayang masih lekat dihati..

sayang, aku tahu.. aku terlalu banyak melakukakn kesalahan kepadamu yang mungkin disengajakan atau tidak.. kadang-kadang aku bergurau berlebihan, terkasar bahasa, tersilap kata, terlanjur bicara, sakiti hatimu, buat kamu sedih, kecewa dan kesal. maafkan aku!.. 

akhir kata... sayang, jaga diri baik2, dan ingat.. jangan sia-siakan atau lepaskan kebahagiaan  yang datang padamu suatu hari nanti.

madeby: nabiha. :')

HANYA UNTUKMU

airmata halus membasahi pipi gadis itu satu persatu.. walaupun sudah diseka dengan jari jemarinya, tetapi air mata itu tetap keluar dari matanya yang redup sayu itu..tidak ada siapa yang tahu dan faham isi hatinya.. tidak sesiapa mengerti apa maksud disebalik titisan air mata itu.. gadis itu sudah dimiliki.. ye !! sudah dimiliki oleh seorang lelaki yang baik hati, yang sanggup memberi kasih dan sayangnya kepada gadis itu.. dan gadis itu sangat menyayanginya.. tetapi tetap menjadi persoalan mengapa gadis itu menangis? sedangkan dia sudah teramat sempurna kerana memiliki lelaki itu.. mengapa sering terlihat duka didalam matanya? mengapa? gadis itu sedar, setiap airmata yang mengalir, mempunyai pengajaran yang harus dia pelajari..tetapi dia ingin sekali, seseorang yang dapat sama2 faham apa yang tersurat dan tersirat  di dalam hatinya.. dia ingin sekali lelaki yang disayangi itu, menemani setiap suka dan duka yang dilaluinya setiap masa.
jujur! gadis itu teramat sayang pada lelaki itu, ingin sekali dia buktikan sayangnya di hadapan lelaki itu. dia ingin difahami! dan jujur gadis itu sayang padamu... kerana gadis itu adalah aku. 


p/s lukisan pertama biha :) sorry memang buruk.. hehe dan sila komen pas baca  ye. jika ada silap,, komplain2 je.. 


made by : nabiha.. xcopy dr mane2 ye :) harap maklum..

PERNIKAHAN PALING PELIK KAT DUNIA

sapa-sapa yang baca, jangan gatal2 nak ikut tw! dush2 :D

pertama,, 

bernikah dengan arwah.... pengantin lelaki tu telah meninggal dunia lebih setahun. tapi dek kerana cinta, wanita itu tetap ingin meneruskan pernikahannya.

hoho, kau memang pelik!

 

bernikah dengan menara Eiffel.. ni lagi pelik.. wanita ni, mudah jatuh cinta dengan benda2!! bahaya. nama dia erika. after bernikah dengan menara eiffel ni, nama dia terus bertukar, Erika La Tour Eiffel. ''sedap jugak'' :]

 

nama dia Liu Ye, 42 tahun. dia melancarkan majlis pernikahannya ala2 tradisional sebab nak kekalkan tradisi nenek moyang dia.. korang jangan men2, walapun pernikannya agak pelik, tapi masih ada tetamu yang hadir, (seramai 100 org). hoho.. kau lagi pelik lah!! tapi kau nafikan yang kau ni gay.. hik! BUPEL.

 

yang ni lagi BUPEL. menikah dengan bantal. tu bantal kesayangannya dia. namanya DAKIMARU. pernikahannya yg pelik ni, lengkap dengan pakaian yang cantik, dan jurunikah dan mendapat liputan meluas dari media. :)

woah!!! memang pelik!! semoga berbahagia.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...